Sun-Glass



Güneş gözlüğü seçmenin püf noktaları
Güneşin zararlı etkilerine karşı gözlerinizi koruyan güneş gözlükleri, diğer bir yandan havalı ve tarz sahibi bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Güneş gözlüğü seçerken göz önünde bulundurmanız gereken pek çok detay vardır. Saç rengi, ten rengi, yüz şekli ve burun yapınız bu aşamada oldukça önemlidir. Tabiî ki alacağınız ürünü beğenmeniz gerekir ancak yüzünüze uygun bir güneş gözlüğü olmasına dikkat etmelisiniz. Bazen çok beğendiğiniz bir model sizin için uygun olmayabilir. Peki güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
Yuvarlak yüze sahipseniz,
Düz ve çerçeveli güneş gözlükleri yuvarlak yüzü dengelediğinden bu tip yüzlüler için idealdir. Yuvarlak yüze  sahip olanlar açısal, dikdörtgen ve geniş çerçeveli güneş gözlüklerini tercih etmeliler. Yuvarlak yüzlerin yanak bölgesi ön planda olduğu için yüzün üst kısmını vurgulamak gerekir. Bunun için tepede toplanmış kare gözlükleri seçmeniz doğru olacaktır.
Oval yüzlüyseniz,
Oval bir yüze sahipseniz güneş gözlüğü alırken çok fazla seçenek sizi bekler. Oval yüzlü kişiler her modeli rahatlıkla kullanabildikleri için çok şanslıdır. Hafif ve yumuşak tasarıma sahip kare, dikdörtgen veya geometrik şekillerdeki gözlükler tam ona göredir.
Uzun yüzlü kişiler
Uzun yüze sahip olan kişilerin işi biraz daha zor gibi. Dikdörtgen yüz hatlarına sahip kişiler yüzünü daha kısa ve geniş gösterebilecek modellere yönelmeliler. Geniş çerçevelere sahip gözlükler uzun ve dikdörtgen yüzlülere çok yakışacaktır. Bu tip yüzlerde yüzün öne çıkan kısmı oldukça geniş olduğundan yuvarlak veya kare şeklindeki gözlükleri kullanarak yüzlerinin daha kısa görünmesini sağlayabilirler. Dekoratif detaylara sahip güneş gözlükleri size şık bir görünüm katarken, aynı zamanda yüzünüzün genişliğini gizleyecektir.
Kare yüzlü kişiler
Kare yüz hatlarına sahip kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta dengedir. Bu yüz şekli için en ideal model klasik oval gözlüklerdir. Yumuşak ve kıvrımlı modeller geniş olan alın ve elmacık kemiklerinizin daha küçük görünmesini sağlayabilir. Ayrıca bu tip yüze sahip olanların kare ve dikdörtgen stilleri tercih etmemeleri önerilir. Kare yüz tipi için en uygun olanlar, oval ve büyük boyda, kadınsı
tasarıma sahip güneş gözlükleridir.
Kalp şeklinde yüze sahipseniz,
Kalp şeklinde bir yüzünüz varsa, küçük çerçeveli gözlükler sizin için uygun olacaktır. Geniş alnı yumuşatacak olan bu model, sivri çeneyi de dengeleyecektir. Kedi gözünü anımsatan kare stiller de bu yüz şekline sahip olanlar için idealdir. İddialı aksesuarları seviyorsanız bu modelleri tercih edebilirsiniz.

(Ad text) 

Unknown

Hiç yorum yok: